Dé trend van dit moment: Deens ovale tafels! | Industriële meubels
Locatie icoontje Industrial Home
Showrooms bij mensen thuis en in Loods 5
Icoontje bedenktermijn webshop Industrial Home
14 dagen bedenktijd
Maatwerk
Maatwerk? Geen probleem!
Icon Montage Ih
Volledige montage mogelijk

-15% korting met code ACTIE15

Dé trend van dit moment: Deens ovale tafels!

Dé trend van dit moment: Deens ovale tafels!

Ben jij al bekend met de laatste trends op het gebied van tafels? In deze blog introduceren wij jou tot dé trend van dit moment: de Deens ovale tafel. Naast de karakteristieke vorm is de tafel te herkennen aan zijn minimalistische uitstraling met een stoer accent. Meer informatie lees je hieronder!

Wat is Deens ovaal?

Deens ovaal is een schitterende mix tussen twee stijlen. Deens ovaal zit namelijk tussen ovaal en rechthoekig in. Doordat het rechthoekige tafelblad afgeronde hoeken heeft, ontstaat er bijna een ovale vorm.

Kenmerkend aan deze stijl zijn de minimalistische, verfijnde en ingetogen meubelstukken. Het voegt echter veel persoonlijkheid toe aan het interieur dankzij het doordachte ontwerp en het mooie materiaalgebruik.

Niet te missen trends voor Deens ovale tafels

Een opvallende trend die we de laatste tijd veel zien in het interieurontwerp is het gebruik van ronde vormen. Deze trend staat in contrast met de hoekige, rechte lijnen die we vaak in meubels en accessoires zien. In plaats daarvan zien we steeds meer zachte rondingen, organische vormen en asymmetrische lijnen.

Deze trend gaat verder dan alleen meubels. We zien ook ronde vormen terugkomen in verlichting, spiegels, decoratieve objecten en zelfs architectuur. Ronde vormen voegen zachtheid en een gevoel van beweging toe aan een ruimte en ze zijn vaak meer uitnodigend en gastvrij dan strakke, hoekige vormen. Een Deens ovale tafel past perfect in deze trend van ronde vormen en afwerkingen. Door zijn organische vorm voegt een Deens ovale tafel zachtheid toe aan een ruimte, waarbij de gebogen lijnen creëren een gevoel van beweging en dynamiek. Bovendien zijn Deens ovale tafels veelzijdig en kunnen ze in vrijwel elke stijl worden gebruikt, van modern tot klassiek.

Een andere bijbehorende trend die we zien in de wereld van interieurontwerp is het gebruik van verjongde randen. Dit is een afwerking waarbij de randen van de tafel subtiel aflopen in plaats van recht te zijn. Deze afwerking voegt een zacht, subtiel detail toe aan je tafel en creëert een gevoel van elegantie en verfijning. Verjongde randen worden vaak gezien bij tafels met een ovale vorm, omdat de gebogen lijnen van de tafel de afwerking op een natuurlijke manier versterken. Het resultaat is een tafel die er slanker en lichter uitziet dan een tafel met een rechte rand.

De verjongde randen van een tafel zorgen ook voor een zachte overgang tussen het tafelblad en de poten, waardoor de tafel er minder massief uitziet en meer ruimte lijkt te bieden.

Deze trend van verjongde randen past goed bij de trend van ronde vormen. Als je dus op zoek bent naar een tafel die meegaat met de laatste trends, overweeg dan een Deens ovale tafel met verjongde randen om je interieur een verfijnde uitstraling te geven.