Eetkamerstoelen online bestellen bij Industrial-Home
Locatie icoontje Industrial Home
Showrooms bij mensen thuis en in Loods 5
Icoontje bedenktermijn webshop Industrial Home
14 dagen bedenktijd
Maatwerk
Maatwerk? Geen probleem!
Icon Montage Ih
Volledige montage mogelijk

-15% korting met code ACTIE15

De perfecte eetkamerstoel

Bij het kiezen van eetkamerstoelen is het essentieel om de stoel te vinden die perfect bij jou en je eetruimte past. Of je nu een voorkeur hebt voor een moderne, klassieke, of landelijke stijl, het kiezen van de juiste eetkamerstoel kan een wereld van verschil maken in de algehele sfeer van je eetkamer. Overweeg de stijl, kleur en materialen die in jouw eetruimte worden gebruikt en kies een stoel die naadloos aansluit op deze elementen. Het vinden van de stoel die perfect bij je past, zet vaak de puntjes op de i in jouw eetkamer.

 

Met of zonder armleuning: het juiste comfortniveau

Bij het evalueren van eetkamerstoelen is het belangrijk om na te denken over het comfortniveau dat je wilt bereiken. Een van de beslissingen die je moet nemen, is of je stoelen met of zonder armleuningen wilt. Stoelen met armleuningen bieden vaak extra comfort en ondersteuning, waardoor ze ideaal zijn voor langere diners of gezellige gesprekken na de maaltijd. Aan de andere kant kunnen stoelen zonder armleuningen een meer open en ruimtelijk gevoel creëren, wat vooral gunstig is in kleinere eetruimtes. Overweeg je eetgewoonten en de gebruikelijke duur van maaltijden bij het maken van je keuze. Zo kun je het juiste comfortniveau bieden aan jezelf en je gasten, terwijl je tegelijkertijd de esthetiek van je eetkamer behoudt.

 

De juiste stoel voor elke tafelvorm

Het kiezen van de juiste eetkamerstoel hangt ook af van de vorm van de eettafel. De balans tussen stoelen en tafelproporties kan een aanzienlijke invloed hebben op de algehele visuele harmonie van de eetruimte. Bij rechthoekige tafels passen stoelen met rechte lijnen vaak goed, terwijl ronde tafels kunnen worden gecombineerd met stoelen die zachtere contouren hebben. Het creëren van een visuele balans tussen de tafel en stoelen kan de ruimte aantrekkelijker maken en het comfort van diners verhogen. Het is ook belangrijk om voldoende ruimte rond de tafel te behouden voor gemakkelijke beweging en een gezellige sfeer. Houd bij het kiezen van je eetkamerstoelen rekening met de vorm van je tafel en zorg ervoor dat het geheel een harmonieus en uitnodigend gevoel uitstraalt.

Stoelen

De meestgestelde vragen over onze stoelen

Kiezen voor een stoel met of zonder armleuning?

Armleuningen bieden extra comfort en ondersteuning, terwijl stoelen zonder armleuningen een meer open en ruimtelijk gevoel kunnen creëren, vooral gunstig in kleinere eetruimtes. Overweeg je eetgewoonten en de gebruikelijke duur van maaltijden bij het maken van je keuze, om zo het juiste comfortniveau te bieden aan jezelf en je gasten.

Tip: je kan er ook voor kiezen om stoelen zonder armleuningen te nemen en ergens anders in huis een fauteuil te plaatsen met armleuningen, waar je heerlijk in kunt relaxen.

Wat zijn de bezorgtijden van jullie stoelen?

Voor onze stoelen rekenen wij 2-6 weken voor de bezorging, afhankelijk van de stoel. Let op: dit is een richtlijn.

Hoe onderhoud ik mijn nieuwe stoel?

Voor stoffen stoelen is regelmatig stofzuigen en indien nodig vlekken behandelen met een mild reinigingsmiddel aan te raden. Voor leren stoelen is het belangrijk om ze regelmatig af te nemen met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen en eventueel als aanvulling periodiek te behandelen met een speciale conditioner om het materiaal soepel en mooi te houden.

Wel of juist geen stoel die kan draaien?

De keuze voor een draaibare stoel hangt af van persoonlijke voorkeur. Draaibare stoelen kunnen handig zijn voor informele eetruimtes, als bureaustoel of voor mensen die slecht(er) te been zijn, oftewel waar flexibiliteit gewenst is. Echter, voor een meer ‘traditionele eetkamer omgeving’ kan een stoel die niet draait een stabielere en formelere uitstraling bieden. Overweeg daarom het beoogde gebruik en de stijl van de ruimte bij het maken van deze keuze.

Welke stoelen bij een eiken tafel?

Bij een eiken tafel passen stoelen met warme, aardse tinten zoals donkerbruin of beige, die de natuurlijke uitstraling van het hout accentueren. Kies voor een natuurlijke afwerking zoals hout of leer voor een samenhangend geheel, of voeg een eigentijds tintje toe met stoelen met metalen accenten. Belangrijk is dat de stoelen comfortabel zijn en passen bij de hoogte en stijl van de tafel voor een gezellige eetervaring. Andere kleuren dan donkerbruin of beige zijn dan ook zeker mogelijk.

Hoe kies ik de juiste stoel bij de vorm van mijn eettafel?

Wanneer je de juist stoelen kiest voor je tafel, is het slim om de vorm van je eettafel in gedachten te houden voor een harmonieus geheel. Voor een rechthoekige tafel werken stoelen met strakke lijnen en hoeken goed, terwijl bij een ronde tafel juist stoelen met zachte, gebogen vorm de rondingen kunnen benadrukken. Een organische tafel biedt meer vrijheid, waarbij je zowel stoelen met rechte lijnen als stoelen met een meer organische vorm kunt overwegen. Denk ook aan de hoogte van de stoelen (in relatie tot de tafel) voor een comfortabele zitervaring.