Ronde eettafel: de voor- en nadelen | Industriële meubels
Locatie icoontje Industrial Home
Showrooms bij mensen thuis en in Loods 5
Icoontje bedenktermijn webshop Industrial Home
14 dagen bedenktijd
Maatwerk
Maatwerk? Geen probleem!
Icon Montage Ih
Volledige montage mogelijk

-15% korting met code ACTIE15

Ronde eettafel: de voor- en nadelen

Ronde eettafel: de voor- en nadelen

De eettafel is vaak een centrale plek in huis. Er wordt aan gegeten, gewerkt, geknutseld en met vrienden en familie aan gezeten. Om die reden is het belangrijk dat een eettafel goed bij jouw wensen aansluit. Op dit moment zijn ronde eettafels helemaal trendy, maar is dit ook iets voor jou? In dit blog lees je de voor- en nadelen van een ronde eettafel!

Bekijk onze ronde eettafels.

Trends industriële woonstijl

Voordelen van een ronde tafel

Nadelen van een ronde tafel
1. Gezellig Doordat je iedereen aan tafel kunt aankijken is een ronde tafel gezelliger dan een rechthoekige tafel. Iedereen is gelijkwaardig aan tafel, omdat er niemand aan het hoofd van de tafel zit.
2. Het breekt de ruimte Veel eetkamers hebben een rechthoekige of vierkante vorm. Met een ronde eettafel doorbreek je de rechte lijnen, wat zorgt voor een speels effect!
3. Geen punten om je aan te stoten Een ronde tafel heeft logischerwijs geen scherpe hoeken. Je hoeft je met een ronde eettafel geen zorgen te maken dat een (klein) kind zijn of haar hoofd stoot tegen een scherpe punt. Maar ook voor jezelf is het een stuk fijner, want je been stoten tegen de punt van een tafel kan erg pijnlijk zijn!
4. Geschikt voor kleine ruimtes Door de ronde vorm bespaar je veel ruimte om je tafel heen. Hierdoor hou je ruimte over rondom je tafel die je met een vierkante of rechthoekige tafel niet hebt.
5. Iedereen kan bij het midden van de tafel Handig voor de feestdagen is dat iedereen gemakkelijk bij het gourmetstel of de kaasfondue kan. Met kleine kinderen staan de hete pannen ver genoeg op tafel dat zij er niet bij kunnen, wel zo veilig!
1. Niet geschikt voor een smalle kamer Voor een smalle kamer is een ronde tafel minder geschikt, wil je toch een tafel met ronde vormen? Ga dan voor een ovale tafel!
2. Minder makkelijk tegen de muur te zetten Een ronde tafel kun je minder goed tegen een muur aanzetten. Een ronde tafel moet je van de muur weg houden, omdat er anders zitplaatsen verloren gaan.
3. Minder ruimte op tafel Een ronde tafel heeft logischerwijs een minder groot oppervlak dan een vierkante tafel in hetzelfde formaat. Hierdoor kun je het gevoel hebben dat je ruimte mist. Vooral als je ook nog spullen op tafel hebt liggen. (Al kan het ook een voordeel zijn dat je de tafel nu wel moet opruimen voordat je gaat eten ;))
4. Niet (mooi) te verlengen Komen er meer mensen eten? Een ronde tafel kun je lastig verlengen of groter maken door een andere tafel aan te schuiven.

Niet te missen industriële meubels

Na het lezen van bovenstaande trends, heb je misschien al een idee hoe jij jouw industriële woonstijl terug gaat laten komen in jouw woning. Maar welke Industrial-Home meubelen zijn niet te missen voor deze levensstijl? We hebben drie van de meest populaire meubels op een rijtje gezet, naast onze bestsellers die hierboven zijn benoemd (Mosina tafel en Poznan lamp)! Staat jouw gewenste meubel er niet tussen? Bekijk ook eens onze andere meubels of stuur ons een berichtje voor een persoonlijk en gedegen advies!