Ronde eettafel: de voor- en nadelen | Industriële meubels

Runder Esstisch: die Vor- und Nachteile

Der Esstisch ist oft ein zentraler Ort im Haus. Sie essen, arbeiten, basteln und sitzen mit Freunden und Familie zusammen. Deshalb ist es wichtig, dass ein Esstisch gut zu Ihren Wünschen passt. Momentan sind runde Esstische voll im Trend, aber ist das auch etwas für Sie? In diesem Blog lesen Sie die Vor- und Nachteile eines runden Esstisches!

Voordelen ronde eettafel

1. Gezellig

Doordat je iedereen aan tafel kunt aankijken is een ronde tafel gezelliger dan een rechthoekige tafel. Iedereen is gelijkwaardig aan tafel, omdat er niemand aan het hoofd van de tafel zit.

2. Het breekt de ruimte

Veel eetkamers hebben een rechthoekige of vierkante vorm. Met een ronde eettafel doorbreek je de rechte lijnen, wat zorgt voor een speels effect!

3. Geen punten om je aan te stoten

Een ronde tafel heeft logischerwijs geen scherpe hoeken. Je hoeft je met een ronde eettafel geen zorgen te maken dat een (klein) kind zijn of haar hoofd stoot tegen een scherpe punt. Maar ook voor jezelf is het een stuk fijner, want je been stoten tegen de punt van een tafel kan erg pijnlijk zijn!

4. Geschikt voor kleine ruimtes

Door de ronde vorm bespaar je veel ruimte om je tafel heen. Hierdoor hou je ruimte over rondom je tafel die je met een vierkante of rechthoekige tafel niet hebt.

5. Iedereen kan bij het midden van de tafel

Handig voor de feestdagen is dat iedereen gemakkelijk bij het gourmetstel of de kaasfondue kan. Met kleine kinderen staan de hete pannen ver genoeg op tafel dat zij er niet bij kunnen, wel zo veilig!

Nadelen ronde eettafel

1. Niet geschikt voor een smalle kamer

Voor een smalle kamer is een ronde tafel minder geschikt, wil je toch een tafel met ronde vormen? Ga dan voor een ovale tafel!

2. Minder makkelijk tegen de muur te zetten

Een ronde tafel kun je minder goed tegen een muur aanzetten. Een ronde tafel moet je van de muur weg houden, omdat er anders zitplaatsen verloren gaan.

3. Minder ruimte op tafel

Een ronde tafel heeft logischerwijs een minder groot oppervlak dan een vierkante tafel in hetzelfde formaat. Hierdoor kun je het gevoel hebben dat je ruimte mist. Vooral als je ook nog spullen op tafel hebt liggen. (Al kan het ook een voordeel zijn dat je de tafel nu wel moet opruimen voordat je gaat eten ;) )

4. Niet (mooi) te verlengen

Komen er meer mensen eten? Een ronde tafel kun je lastig verlengen of groter maken door een andere tafel aan te schuiven.

Conclusie

Een ronde tafel is gezellig doordat je iedereen aan de tafel kunt aankijken en het geeft je eetkamer een speelse uitstraling! Daarnaast is een ronde tafel perfect voor een kleine kamer, omdat je meer ruimte overhoudt rondom je tafel.

Heb je een smalle kamer? Kijk dan is naar een vierkante oder rechthoekige tafel!