Salontafels online bestellen bij Industrial-Home
Locatie icoontje Industrial Home
Showrooms bij klanten thuis en in Loods 5
Icoontje bedenktermijn webshop Industrial Home
14 dagen bedenktijd
Maatwerk
Maatwerk? Geen probleem!
Icon Montage Ih
Volledige montage mogelijk

GRATIS jaarlijks onderhoud op uw tafel? Wordt dan SILVER MEMBER!

Een salontafel is onmisbaar in je interieur!

Een salontafel of bijzettafel is onmisbaar in je woonkamer! Zet één of meerdere salontafels of bijzettafels neer en je kunt overal je kopje, boek of afstandsbediening kwijt. Handig toch! Het is de kunst om een salontafel te vinden die opvalt en past bij de stijl van je interieur. Wij hebben een groot assortiment salontafels, staat jouw perfecte salontafel er niet tussen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

17 Resultaten

Toon per:

Sorteer op:

De meerwaarde van een salontafel

Een salontafel is niet zomaar een kleine tafel; het brengt gezelligheid, stijl en gemak allemaal samen. Of je nu een strak modern interieur hebt of meer houdt van een vintage look, een salontafel geeft net dat beetje extra aan je woonkamer. Op de salontafel kan je veel leuke woonaccessoires kwijt, om je woning op te vrolijken. En laten we eerlijk zijn, het is ook gewoon superhandig voor het neerzetten van je kop koffie, snacks en afstandsbediening als je lekker op de bank zit. Dus ja, een salontafel is echt onmisbaar en maakt je woonkamer helemaal af!

 

Salontafels en bijzettafels in alle soorten en maten

Als wij eettafels in alle maten kunnen maken, kunnen wij dat natuurlijk ook bij salontafels. Omdat wij steeds vaker de vraag kregen om een matchende salontafel te leveren bij een bestelde eettafel, zijn wij ons hier in gaan specialiseren. Zie je een stijl in onze eettafel rubriek? Zoals een visgraattafel of een boomstamtafel? Dan kunnen wij deze ook in een salontafel leveren! Zo kun je de perfecte combinatie in huis halen indien gewenst.

Daarnaast gaat de 'salontafel set trend' niet aan ons voorbij. Dit zijn vaak twee dezelfde tafels met een verschil in hoogte en grootte, zodat deze perfect bij elkaar kunnen staan. Ook deze kun je daarom terugvinden in onze webshop.

 

Salontafel set trend

Dé grote trend van dit moment is toch wel de salontafel set. Zoals hierboven benoemd zijn dit vaak twee of drie dezelfde tafels met een verschil in hoogte en grootte. De verschillen in hoogte en grootte van de tafeltjes zorgen voor een speels effect.

Naast dat je ze eindeloos kunt stijlen, zijn ze ook enorm praktisch! Bijvoorbeeld bij visite kun je gemakkelijk de verschillende tafels verspreiden over de ruimte. Op die manier creëer je eenvoudig meerdere plekken voor onder andere een kop thee, wat lekkers of een tijdschrift. Vooral bij grotere zithoeken is een salontafel set de ideale oplossing! Zo voorkom je dat het onoverzichtelijk wordt en toch de ruimte mooi opvult. Wij bieden diverse salontafel sets aan, allemaal met ronde salontafels.

 

Verschillende stalen onderstellen van salontafels

Onze salontafels zijn leverbaar met veel verschillende onderstellen. Hierbij kun je onder andere denken aan een U-poot of een matrix-onderstel. Hierbij is een U-poot een tafelpoot die (aan beide zijden) aan het uiteinde van het tafelblad worden geplaatst. De twee poten zijn vervolgens aan de onderkant met elkaar verbonden, zoals de letter “U”. Ook bij een matrix-onderstel zijn de poten bevestigd aan de uiteinden onder het tafelblad. Hier kruisen de poten elkaar waardoor de bekende X-vorm ontstaat. Wij merken dat het matrix-onderstel het populairste is op onze webshop.

Zit je nog met vragen over de verschillende onderstellen of heb je andere vragen over onze (salon)tafels? Wij helpen je graag verder. Neem gerust contact met ons op zodat wij je kunnen helpen.

Salontafels

De meestgestelde vragen over onze salontafels

Hoe geef ik mijn nieuwe salontafel meer sfeer met accessoires?

Geef je nieuwe salontafel een extra dosis gezelligheid en karakter met een aantal zorgvuldig uitgekozen accessoires. Overweeg om een decoratief dienblad in het midden van de tafel te plaatsen en vul het met (een combinatie van) kaarsen, bloemenvazen, en/of boeken die jouw persoonlijkheid weerspiegelen. Voeg een kleedje of een geweven mandje onder de tafel voor extra opbergruimte en/of charme. Of laat je salontafel leeg om rustig je voeten erop te kunnen leggen, dat kan uiteraard ook!

Wat zijn de bezorgtijden van jullie salontafels?

Voor onze salontafels rekenen wij 7-8 weken voor de bezorging. Let op: dit is een richtlijn.

Hoe onderhoud ik mijn salontafel?

Voor houten salontafels is, net zoals bij de meeste van onze eettafels, regelmatig afstoffen en afnemen met een vochtige doek meestal voldoende. Als je wilt dat je salontafel langer mooi blijft, kun je overwegen om onze onderhoudsproducten zoals Skylt lak te gebruiken. Het wordt aanbevolen om je houten salontafel elke 2-3 jaar (afhankelijk van het gebruik) opnieuw te lakken met een laagje Skylt lak, om zo de prachtige uitstraling te behouden.

Hoe maak ik de keuze voor mijn nieuwe salontafel?

Overweeg zorgvuldig de juiste grootte, vorm en stijl die samengaan met je interieur, terwijl je ook rekening houdt met praktische aspecten zoals materiaalkeuze, duurzaamheid en onderhoudsgemak. Voor huishoudens met kinderen kan een salontafel, zonder scherpe randen veiliger zijn, net zoals dit het geval is bij jouw eettafel. Vergeet niet te kijken naar de functionaliteit; gebruik je het als salontafel voor je bank of juist als bijzettafel ergens anders? Er is veel mogelijk met jouw nieuwe salontafel.