Sorteer op
 • 2 componenten

  Skylt lak voor eikenhout ultramat niet spiegelend
  Skylt lak voor eikenhout ultramat niet spiegelend
  € 33,00 € 27,50
 • Eazy clean

  Skylt lak conditioner spray
  Skylt lak conditioner spray
  € 22,00 € 18,95
 • 50-60%

  Luchtvochtigheidsmeter
  Luchtvochtigheidsmeter
  € 16,00 € 12,95

Onderhoud

Behoud je tafel in top conditie!

Belangrijk om scheurtjes in je eiken tafel te voorkomen is om de vochtigheid in de kamer op 50-60% relatieve vochtigheid te houden.

Het managen van de luchvochtigheid binnenskamers is goed voor het behoud van de kwaliteit / elasticiteit van eikenhout. Luchtvochtigheidsmeters kunnen een hulpmiddel zijn om scheuren in uw tafel te voorkomen. De waarde op de meter dient het gehele jaar tussen de 50 en 60 procent te zitten. In de winter als de luchtvochtiheid zakt naar 30% is het zinvol om bakjes met water op de verwarming te plaatsen. Er zijn ook automatische luchtbevochtigers / humidifiers te koop waarbij je de luchtvochtigheid op 50% kan zetten. Tevens is bewezen dat 50% ook goed voor de mens is, goed voor de longen, goed voor de huid, goed voor de ogen. 

De tafels van ons zijn robuust en onderhoudsvriendelijk, onderhoud is wel nodig om ze in topconditie te houden. Heb je voor een gelakte tafel gekozen? Dan raden we aan deze elke 2 jaar opnieuw te lakken afhankelijk van het gebruik natuurlijk.

Plaats bijvoorbeeld nooit een eikentafel te dicht bij een openhaard, dan droogt de eiken tafel snel uit.

Eikenhout is als een spons het trekt vocht aan en geeft deze weer af. Belangrijk voor de eikentafel is dat de temperatuur en vochtigheid niet teveel schommelt. Een constant klimaat is het beste. 

© 2016 - 2020 www.industrial-home.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel