5x trends industriële woonstijl | Industriële meubels

5x trends industriële woonstijl

Industrieel interieur

In veel woonkamers zie je tegenwoordig industriële meubels terugkomen. De meubels geven je kamer een stoer en robuust karakter. De naam zegt het eigenlijk al; industriële meubels refereren naar oude fabrieken, werkplaatsen en scholen. De meubels zijn stevig, groot, functioneel en hebben een stoere uitstraling. Vaak wordt hout gecombineerd met zwart staal. Ook wordt leer gebruikt als bekleding van stoelen en banken.

Trends industriële woonstijl

1. Duurzaam

Industriële meubels worden vaak hergebruikt uit oude fabrieken en boerderijen. Veel van onze lampen hebben bijvoorbeeld jarenlang dienst gedaan in fabrieken en boerderijen. Deze unieke lampen zijn uiteraard nog in topconditie! Als je kiest voor led-verlichting, zijn de lampen helemaal duurzaam.

2. Niet perfect afgewerkt

Industriële meubels zijn vaak niet perfect afgewerkt. Dit zorgt voor een robuust uiterlijk. Zo zijn de lasnaden niet perfect afgewerkt en zitten er geen opgevulde knoesten en oneffenheden in het hout. Om een meubel nog stoerder te laten lijken wordt er vaak gekozen om het staal kaal te houden in plaats van het matzwart te coaten.

3. Cognac

In een industrieel interieur mag de kleur cognac niet ontbreken. De kleur zien we vaak terug in eetkamerstoelen of banken. De kleur is goed te combineren met stoer hout en metaal. Dit maakt dat je interieur als een geheel gaat aanvoelen.

4. Grote meubels

In een industrieel interieur wordt vaak gekozen voor grote meubels en zonder tierelantijntjes. De eettafel met een industriële lamp erboven is vaak het middelpunt van de ruimte.

5. Combinatie landelijk interieur

Een grote trend is om een industrieel interieur te combineren met een landelijk interieur omdat in beide stijlen gebruik wordt gemaakt van robuust hout. Een landelijk interieur is warmer dan een industrieel interieur. Daardoor vullen beide stijlen elkaar goed aan.

Onmisbare industriële meubels

Een aantal meubels zijn onmisbaar in een industrieel interieur.