5x trends industriële woonstijl | Industriële meubels
Locatie icoontje Industrial Home
Bekend van Loods 5
Icoontje bedenktermijn webshop Industrial Home
14 dagen bedenktijd
Maatwerk
Maatwerk? Geen probleem!

De Black Friday actie is wegens succes verlengd! Profiteer tot het weekend van 12% korting op jouw bestelling met de code BLACK12

5x trends industriële woonstijl

5x trends industriële woonstijl

Industrieel interieur

In veel woonkamers zie je tegenwoordig industriële meubels terugkomen. De meubels geven je woonruimte een stoer en robuust karakter. De naam zegt het eigenlijk al; industriële meubels refereren naar oude fabrieken, werkplaatsen en scholen. De meubels zijn stevig, groot, functioneel en hebben een stoere uitstraling. Vaak wordt hierbij hout gecombineerd met zwart staal. Ook wordt leer gebruikt als bekleding van stoelen en banken. Wij geven je graag vijf trends die wij hebben gespot voor je.

Trends industriële woonstijl

1. Duurzaam gebruik

Industriële items worden vaak hergebruikt uit oude fabrieken en boerderijen. Veel van onze lampen hebben bijvoorbeeld jarenlang dienst gedaan in fabrieken en boerderijen. Deze unieke lampen zijn uiteraard nog in topconditie! Als je kiest voor led-verlichting, zijn de lampen helemaal duurzaam. Een van onze bestsellers? Dat is onze Poznan all black lamp: een prachtige industriële eettafel lamp met metalen kappen.

2. Niet perfect afgewerkt

Deze trend zien we vaak terug en dit is ook waar veel consumenten naar vragen: niet perfect afgewerkte meubels. Industriële meubels zijn vaak niet perfect afgewerkt, wat zorgt voor een robuust uiterlijk. Zo zijn de lasnaden niet perfect afgewerkt en zitten er geen opgevulde knoesten en oneffenheden in het hout. Om een meubel nog stoerder te laten lijken, wordt er vaak gekozen om het staal kaal te houden in plaats van het matzwart te coaten.

3. Cognac

In een industrieel interieur mag de kleur cognac niet ontbreken. Deze kleur zien we vaak terug in eetkamerstoelen of banken. De kleur is goed te combineren met een stoere uitstraling met hout en/of metaal. Dit maakt dat je interieur als een geheel gaat aanvoelen.

4. Grote meubels

In een industrieel interieur wordt vaak gekozen voor grote meubels zonder tierelantijntjes. Een mooi voorbeeld is onze eiken visgraat tafel Mosina X, welke je uitstekend kunt combineren met een industriële lamp erboven. Deze tafel kan tot wel vier meter lang worden gemaakt, met een maximale breedte van 130 cm. Uiteraard past hier een metalen onderstel onder: zo oogt het nog net even wat meer robuuster.

5. Combinatie landelijk interieur

De laatste trend zien wij steeds vaker terugkomen bij onze bestellingen. Steeds vaker wordt de industriële woonstijl namelijk gecombineerd met een landelijk interieur omdat in beide stijlen gebruik wordt gemaakt van robuust hout. Een landelijk interieur is daarnaast warmer dan een industrieel interieur. Door binnen jouw industriële woonstijl enkele landelijke elementen terug te laten komen, zorg je voor dat extra beetje warmte in jouw over het algemeen robuuste woonstijl.

Niet te missen industriële meubels

Na het lezen van bovenstaande trends, heb je misschien al een idee hoe jij jouw industriële woonstijl terug gaat laten komen in jouw woning. Maar welke Industrial-Home meubelen zijn niet te missen voor deze levensstijl? We hebben drie van de meest populaire meubels op een rijtje gezet, naast onze bestsellers die hierboven zijn benoemd (Mosina tafel en Poznan lamp)! Staat jouw gewenste meubel er niet tussen? Bekijk ook eens onze andere meubels of stuur ons een berichtje voor een persoonlijk en gedegen advies!